Haber

Düzce depreminde hasar gören Sarıdere Camisi yıkılıyor (2)

SAHİBİNİN MÜRACAATINDAN O BİNA DA YIKILIYOR

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5.9’luk sarsıntıda hasar gören merkez ilçe Alemdar Sokak’taki 40 yaşındaki binanın, yetkililerin ağır hasarlı raporu vermesinin akabinde yıkımına başlandı. Sabah saatlerinde meskenin önüne gelen bina sakinleri, yetkili personel tarafından kontrollü olarak dışarı çıkarılan eşyalarını aldı. Binanın boşaltılmasının akabinde yıkım süreçlerine başlandı.

Başvuruyu şahsen kendisi yapan ve ağır hasarlı olduğu için binanın yıkılmasını talep eden bina sahibi Berkay Karaman, meskeninin yıkılmasını istemeyenlere tavsiyede bulunarak, “Apartman yıkılma tehlikesi altındaydı, yetkililere başvurduk yıkılmasına öncülük ettik. Sağ olsun bakanlık yetkilileri çok yardımcı oldu. Binanın ağır hasarlı olduğunu söylediler ve yıkım kararı verdiler. Sokağımızın eksiksiz kentsel dönüşüme girmesi lazım zira en ufak bir artçıda eksiksiz sokak yıkılabilir. Sağ olsun gerekli süreçler, çalışmalar yapılıyor. Düzce genelinde hasarlı binalar var. Bu bina 40 yıllık bir bina ve hasarlı bina şu an baya bir ziyanımız var lakin çok şükür canımızı kurtardık. Zelzelenin birinci 15 dakikası cehennem üzereydi çok şükür sağ salim kurtulduk” dedi. ‘GEREKLİ KURUMLARA BAŞVURUN, BU EVLER MEZAR OLMASIN’Hasar gören binaların sahiplerinin, hasar tespitinde görevli kişilere yardımcı olması gerektiğini anlatan Karaman, “Gerekli süreçler için lütfen bilgilendirmeleri takip edin. Bakanlığa, valiliğe, AFAD’a başvurun canınızdan değerli değil hiçbir mal. Canımız yerine gelmez ancak malımız gelir. Lütfen önlemi elden bırakmayın, herkes gerekeni yapsın. Gerekirse dışarıda kalırım, çadırda yatarım, komşumda kalırım ancak hasarlı binada kalmam. Gerekli kurumlara başvurun bu konutlar bize mezar olmasın” diye konuştu.

Deprem nedeniyle binada ağır hasar olduğunu belirten Enes Tezgin ise “Binalar berbat durumda, bu konutta dedem kalıyordu. Sarsıntıdan sonra yıkım kararı verdiler, biz de dedemi yanımıza aldık. Şu an binayı boşaltıyoruz. Bina içinde durum makus, duvarlar çok makûs. Çok çatlak var. Bina geriye hakikat meyillendi. Gruplar gelip baktıktan sonra çabucak yıkım kararı verdi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu