Haber

Muğla’daki Figen Çoban Cinayeti Davasının İlk Duruşması 13 Temmuz’da Görülecek

ESMA TURAN

Muğla İstanbul’un Yatağan ilçesinde Figen Çoban’ı yakarak öldürdüğü iddiasıyla eşi ve ailesinin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması 13 Temmuz’da Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Suç Mahkemesi. Sanık ve tanıkların ifadelerine göre Çoban’ın ailesinin avukatı Kemal Ertuğrul, Çoban’ın yaşarken ve çocuklarının gözü önünde yakıldığını söyledi.

Yatağan’ın Yeşilbağcılar Mahallesi’nden 21 Ocak’ta 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan S.Ç. halası Figen Çoban’ın hayatını kaybettiğini bildirdi. Üzerine benzin döküp kendini ateşe vererek öldüğü belirtilen Çoban’ın cesedi, yapılan incelemenin ardından Muğla Tıp Kurumu’na gönderildi. Gözaltına alınan kadının eşi Mehmet Emin Cet Çoban ve kayınbiraderi S.Ç., gözetim şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın talimatı üzerine zanlılar Mehmet Emin Cet Çoban, S.Ç, H.Ç. ve VS gözaltına alındı. Zanlılardan Çoban’ın eşi Mehmet Emin Ata Çoban ile kayınbiraderi S.Ç. ve kayınvalidesi H.Ç., nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından “kasten öldürme” suçundan tutuklanırken, VS serbest bırakıldı.

TALEP HAZIRLANDI

Figen Çoban’ın 21 Ocak’ta ölümüne ilişkin iddianame Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı. Sanık ve tanıkların ifadelerine yer verilen iddianamede, maktulün eşi Mehmet Emin Çet Çoban, kayınbiraderi S.Ç. ve kayınvalidesi H.’nin çelişkili ifadelerinin bulunduğu belirtildi. .C. olayın intihar olmadığını gösterdi. İddianamede, Adli Tıp Kurumu 1.Tıp İhtisas Kurulu otopsi raporunda, maktulden alınan doku örneklerinde Figen Çoban’ın zehirlenerek öldüğüne dair tıbbi bir delil bulunmadığı vurgulandı.

“BABAMIN ANNEMİ YAKAKIŞINI GÖRDÜM”

İddianamede çiftin 6 yaşındaki oğlunun İsimli Görüşme Odasında verdiği ifadeye de yer verildi. İfade şu şekildedir:

“Babamın annemi yaktığını gördüm. Evde oyun oynuyordum, annem aşağıdaydı, babam annemi yaktı. ‘Amca gel’ diye bağırdım. Amcam annemi çeşmeyle söndürdü.”

İddianamede, 112 Acil Çağrı Merkezini arayan şüpheli komşu VS’nin birinin yandığını ihbar ettiği belirtildi.

Savcı Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstiyor

Figen Çoban’ın eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen iddianamede, şüpheli komşu VS için 5 yıl hapis istendi. İddianame, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın 13 Temmuz’da Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşması öncesi Figen Çoban’ın annesi Zeliha Karataş (63), babası Haydar Karataş (66), kardeşi Filiz Karataş (22) ve ailenin avukatı Kemal Ertuğrul, gazetecilere açıklama yaptı. kurmak.

Avukat Ertuğrul şu açıklamaları yaptı:

“Bu dosyanın duruşması 13 Temmuz’da Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İddianamede olayın tüm detayları da yer alıyor. Bu olay ilk başta yakınları tarafından intihar olarak nitelendirildi ve aynı şekilde basına yansıdı. 3 sanık, maktulün eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderi tartışma sonucu maktulün moralinin bozulduğunu ve intihar ederek kendini yaktığını söyledi. ancak olayın basına yansımasıyla jandarma ve Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı gerçekten üstündü.Sayılabilecek bir araştırma sonucunda bu olayın gerçek boyutu ortaya çıktı.

“VICTOR’UN ÇOCUKLARININ GÖZÜNDE ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU”

Gerçek boyut, merhum Figen Çoban’ın kocasından uzun süre dayak yemesi, bu konuda bu düşüncesini kimseyle paylaşmaması, adeta çaresiz bir kompozisyon içinde yaşamaya zorlanması, tabiri caizse eşi Mehmet’tir. Kurbanın bu cinayete kurban gitmesine neden olan Emin Çet. Çoban’ın, çalıştığı Yatağan’daki fabrikada birlikte çalıştığı evli bir meslektaşı tarafından kendisine gönderilen bir mesajı ortada bir bağ olması durumunda yorumlayarak mağdura yönelik baskı, hakaret ve şiddeti sürdürmesi ve artırması. Başta verilen isimle sağlık raporları doğrultusunda ilk etapta kafasına aldığı çok önemli darbeler sonucu, muhtemelen evin bulunduğu yerde merdivenlerden yuvarlanması sonucu vurulmuştur. , evin avlusunda hareketsiz yattığı sahne sonucu. Mehmet Emin Çet Çoban benzini maktulün üzerine döküp çakmakla tutuştururken, işin en meşakkatli yanlarından biri de maktulün çocuklarının gözü önünde yakılarak ölümüne neden olunmasıydı.

“BU DOSYA SÜRÜŞ İNDİRİMİNDEN FAYDALANMASINA NEDEN OLABİLECEK HERHANGİ BİR ÖĞE İÇERMEZ”

Hem tutanaklarda hem de tanık ifadelerinde sanıkların ifadeleri şeklinde maktulün yanarken hala hayatta olduğu açıktı. Bu belgede de her zaman olduğu gibi yargı kurumlarımıza ve adalete olan inancımız sonsuzdur. Böylesine akıl almaz bir trajediye sebep olan kişilerin tahrik indiriminden tüm kadın cinayetlerinde olduğu gibi sımsıkı sarılacakları hukuki bir parça olarak yararlanamamaları için, çünkü kanaatimizce bu belgede herhangi bir unsur bulunmamaktadır. provokasyon indiriminden yararlanmalarına neden olacaktır. Hiç kimsenin böyle bir sebeple böyle bir işe girişmeye hakkı yoktur. Mağdurun en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki çabalarımızı sürdüreceğiz. Savcının talebi ağırlaştırılmış müebbet hapis şeklinde. Böyle bir durumda sanığın savunma olarak en ağır cezadan kaçınmak için muhtemelen diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi tahrik indiriminden yararlanmaya çalışması adettendir. İddianamede böyle bir yönlendirme unsurunun olmaması adettendir. Bu, olayın gelişimi doğrultusunda yazılmış, olay ve belgelerle örtüşen bir iddianamedir.”

“ADALETE İNANIYORUZ”

Çobanın babası Haydar Karataş, “Adalete güveniyorum. Kızımın gözyaşları geride kalmasın. Avukatıma çok güveniyorum. En ağır cezaları istiyorum” dedi. anne Zeliha Karataş da, “Beni aradılar ‘Kızınız intihar etti. Avukatıma güveniyorum, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum’ dediler.”

Çobanın ablası Filiz Karataş, adaletin tecelli edeceğine inandığını belirterek, “Avukatımız Kemal Ertuğrul’la birlikte ablam için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu