Ekonomi

Toroslar EDAŞ: 1,9 milyar liralık bütçeyle yıl boyunca deprem bölgesinde çalıştık

Depremden etkilenen 11 ilin 5’inin elektrik dağıtımından sorumlu olan Toroslar EDAŞ, başta Hatay ve Gaziantep olmak üzere yıl boyunca 1,9 milyar lira bütçeyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Başkent EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte Türkiye’de 22 milyondan fazla kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti veren Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin üç şirketinden biri olan Toroslar EDAŞ, özellikle Hatay’da depremden önce şebekesini işletmeyi başardı. Kardeş şirketlerin grup ve ekipmanlarının desteğiyle deprem ağır bir etki yarattı. kapasitesine ulaştığını duyurdu.

“DEPREM BÖLGESİNDE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, Hatay’daki depremin izlerini silmek için yapılan yatırımlar ve son bir yılda yürütülen çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:

“Deprem bölgesinde elektrik altyapısında oluşan hasarların giderilmesi için yürüttüğümüz çalışmalarla ve sahadaki meslektaşlarımızın büyük fedakarlıklarla ortaya koyduğu başarılı faaliyetlerle büyük bir yol kat ettik. Depremden sonra yaklaşık Bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel, güvenlik ve sağlık başta olmak üzere yaşamsal güç ihtiyacını karşılamak için 1 milyon dolar. 9 milyar TL deprem harcamasıyla elektrik altyapısını yeniden inşa ettik. Depremin izleri silinirken ve imar faaliyetleri devam ediyor Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim kentlerimizde yatırımlarımıza devam edeceğiz. Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak Toroslar EDAŞ ile hizmet verdiğimiz deprem bölgesinde önümüzdeki dönemde de hizmet vermeye devam edeceğiz. ” üzerimize düşeni yapın ve daha iyi bir gelecek için fark yaratın.”

Şirketten yapılan açıklamada yıl boyunca yapılan deprem çalışmalarına ilişkin şu açıklamalar yapıldı:

“Toroslar EDAŞ, bölgede büyük çabalarla faaliyetlerini sürdüren, bir kısmı evini kaybeden, birçok yakınını kaybeden çalışanlarının ve ailelerinin deprem sonrası ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, psikolojik destek programlarını da hassasiyetle uyguladı.

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ), depremin ilk gününden itibaren bölgeye yeniden elektrik kazandırma çalışmaları kapsamında depremin birinci yıl dönümü dolayısıyla 1,9 milyar liralık yatırım yaptı.

Son 1 yılda; Yetişmiş insan gücü, yeterli ekonomik imkan ve güçlü araç ve malzeme envanterinin mümkün olduğu kadar kullanılmasıyla bölgedeki Şura Gücü, Yüksek Gerilim ve Alçak Gerilim sınır uzunluğu gibi şebeke değerleri deprem öncesi seviyenin üzerine çıkmayı başardı.

Şirket, ilk günlerde güvenlik amaçlı acil elektrik kesintilerinin yapılmasından, arama kurtarma için enerji desteği sağlanmasına, yüzlerce jeneratörle aydınlatma ve bağlantı faaliyetlerine, çadır ve konteyner kentlere enerji dağıtımına kadar birçok süreçte var gücüyle çalıştı. ve ardından yerleşim yerlerinin enkaz kaldırma ve yeniden inşa süreçlerine güç sağlamak. verilmiş.

Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye’nin de aralarında bulunduğu 6 ilden oluşan hizmet bölgesinde depremden etkilenen 11 il arasında yalnızca Mersin yer almıyor. Toroslar EDAŞ, deprem sonrası hızla artan nüfusla orantılı olarak artan elektrik talebini karşılamak için bu kentteki yatırımlarına devam etti.

Depremin akut döneminde ailelerinin can güvenliğini sağlayarak görev başına koşan Toroslar EDAŞ çalışanları, arama kurtarma çalışmalarında araçların çalıştırılması ve gece de çalışmaların devam ettirilmesi için aydınlatma sağlamak amacıyla şirket envanterindeki tüm jeneratörleri seferber etti. elektrik direklerine ulaşmak için kullanılan sepetli araçlarla da binalardan kurtarma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

İlk günden itibaren Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak ve İstanbul’dan yola çıkan diğer Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başşehir EDAŞ ve Ayedaş’tan ekipler bölgeye ulaştı. Bölgedeki yakıt sıkıntısı göz önüne alınarak jeneratörlere düzenli yakıt ikmali sağlanması amacıyla. Pickup araçları yakıt depolarıyla donatılmıştı. Bu pikap araçları, bölgeye kurulan jeneratörlere, getirilen merkezi tankerlerden sistematik olarak yakıt ikmali yapılarak, şebekenin kullanım dışı olduğu yerlerde jeneratörle enerji sağlanıyordu.

Depremi takip eden iki haftada takviye ekipleriyle bölgedeki saha çalışanı sayısı 3.167’ye yükseldi ve dünyanın tek merkezden yönetilen en büyük jeneratör operasyonu gerçekleştirildi. Bölgede 22 Şubat itibarıyla büyüklükleri 5 kilovat ile 2 bin kilovat arasında değişen toplam 41 bin kilovat gücünde 2.472 adet jeneratör kullanılırken, kurulan akaryakıt ikmal ağı ile jeneratörlerden enerji temininin sürekliliği sağlandı. .

Seferberlik bilinciyle hareket eden tüm elektrik dağıtım ekipleri, 198 sepetli araç ve 969 pikapla hummalı çalışmalarını sürdürdü. Antakya Lojistik Hizmet Merkezi çalışanların ve ailelerinin yeni evi oldu

Toroslar EDAŞ’ın yıkılan Antakya Bölge Müdürlüğü binası terk edilerek, şirketin elektrik dağıtım malzemelerinin depolandığı geniş bir alana sahip olan Lojistik Hizmet Merkezi ve içindeki konteyner yapısı yeni faaliyet merkezi haline geldi.

Destek ekiplerinin kısa sürede kullanabileceği konteyner, yemekhane, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarla donatılan merkez, etrafına yerleştirilen onlarca konteynerde Toroslar EDAŞ çalışanları ve ailelerini ağırladı. Şirketin üst yönetimi ve mühendisleri de bu merkezdeki konteynerlerde konaklayarak, kriz merkezine dönüştürülen odadan operasyonu yönetti.

Söz konusu merkezde, güvenlik güçleri, arama kurtarma ekipleri ve çevredeki vatandaşlardan elektrik dağıtım çalışanlarına kadar bölgedeki herkese, afetin izin verdiği tüm imkanlarla destek verilmeye çalışıldı. Depremden etkilenen diğer ilçelerde de benzer merkezler kuruldu.

Toroslar EDAŞ çalışanları ve aileleri, Hatay’da tamamı gerekli malzemelerle donatılmış 232 konteyner, İskenderun’da ise aynı ekipmanlara sahip 32 konteynerden oluşan konteyner kentlere yerleştirildi. Şirket ayrıca kendi bahçeleri, tarlaları gibi özel arazilerine yerleştirmek isteyen 236 çalışanına da konteyner teslim etti.

Deprem nedeniyle taşınabilir telekomünikasyon altyapısının çökmesi ve bağlantının bölgenin en büyük sorunlarından biri haline gelmesinin ardından, Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilen ve olası bir İstanbul depremine karşı Ayedaş’ta hazır bulundurulan Afet Haberleşme Sistemi, şehirlerarası iletişim için Antakya’ya getirildi. takımlar ve merkez.

Yüksek noktalara kurulan ve güneş enerjisiyle çalışan 3 adet taşınabilir kule, ekip araçlarına takılan iletişim istasyonu ve telsizler sayesinde Toroslar EDAŞ ekiplerinin İş Sağlığı ve Güvenliği kuralları çerçevesinde olası çarpışmalara karşı iletişimi ve uyumu sağlandı. Birkaç gün içinde Antakya merkezdeki sokak aydınlatmalarının büyük kısmı açıldı.

Sektöründe bir ilk olan bu sistem sayesinde bölgede bağlantı ihtiyacı olan diğer altyapı kurum ve kuruluşlarına da radyo frekansları sağlandı. Öte yandan aydınlatma direklerinin tepelerine baz istasyonları kurularak enerji sağlanarak taşınabilir telekomünikasyonun canlanmasına destek verildi.

Toroslar EDAŞ, depremin üzerinden geçen yılda Hatay ve Gaziantep’te toplam yaklaşık 1,9 milyar TL harcama yaparak bölgedeki yatırım, bakım ve onarım çalışmalarına devam etti.

Bu dönemde Hatay ve Gaziantep’te 146 kilometre iletken bağlantısı yapılarak toplam 556 bin 980 kVA gücünde 493 trafonun hizmete sunulması sağlandı. Saha grupları tarafından 7 bin 869 aydınlatma armatürü montajı yapılırken, 206 kilometre yüksek gerilim, 352 kilometre alçak gerilim hattı ve yer altı kablo döşendi.

Aynı dönemde Reyhanlı, Kırıkhan, İskenderun, Dörtyol ve Hatay Merkez’de 316 pano, 666 trafo, 4280 armatür ve 228 bina ile İslahiye ve Nurdağı’nda 47 pano, 40 trafo, 212 armatür ve 96 binanın bakım ve onarım faaliyetleri tamamlandı. tamamlanmış.

Enerjisa Dağıtım Şirketlerinden Toroslar EDAŞ, kardeş şirketleri Başkent EDAŞ ve Ayedaş’ın desteğiyle Hatay’da 2.150 saha çalışanı ve 184 saha çalışanı ile elektrik altyapısında tüm zorluklara karşı gerçekleştirdiği çalışmalarla deprem öncesi şebeke maliyetlerini aştı. Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki çalışanlar.

Deprem öncesinde Hatay’da kurumsal ve özel olmak üzere 9 bin 663, Gaziantep’in iki ilçesinde ise 1.995 trafo bulunurken, depremden sonra hızla hayata geçirilen yatırımlarla Hatay Merkez Arsuz’da 9 bin 663 trafo bulunuyordu. Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçeleri. Trafo sayısı 10 bin 297’ye, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki trafo sayısı ise 2 bin 94’e ulaştı.

Bu yatırım çalışmalarıyla Hatay’da deprem öncesinde 1.429.217 kVA olan toplam kurulu güç, deprem sonrasında 1.538.347 kVA’ya, deprem öncesinde 6 bin 946 km olan orta gerilim sınır uzunluğu ise 7.119 km’ye çıkarıldı. depremden sonra ve depremden önce 15 bin. 876 km olan alçak gerilim hat uzunluğu 13 bin 182 km’ye çıkarılarak Hatay’ın elektrik tüketimi ihtiyacı tamamen karşılandı.

Deprem öncesinde 378 bin 432 KVA olan Gaziantep’in iki ilçesinde toplam elektrik, deprem sonrasında yapılan yatırımlarla 447 bin 127 kVA’ya, deprem öncesinde 1286 kilometre olan orta gerilim hat uzunluğu ise 1347 kilometreye ulaştı. depremden sonra km ve depremden 1406 km önce. Alçak gerilim sınır uzunluğu 1.483 km’ye ulaşarak bölgedeki elektrik tüketimi ihtiyacının tamamını karşılayacak.

Toroslar EDAŞ, depremin yarattığı maddi hasarla uğraşmanın yanı sıra, depremin yaşandığı kış mevsimi nedeniyle bölgedeki acil ısınma ihtiyacının karşılanması için önce gerekli elektrik tedarikini sağladı, ardından şebekelere getirilen rekor yükü karşıladı. Son yılların en sıcak yaz mevsiminde artan klima kullanımı nedeniyle artan elektrik tüketimi. .

Deprem sonrasında bölgedeki barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan konteyner kentlerin elektrik ihtiyacı en kısa sürede Toroslar EDAŞ tarafından karşılandı. Hatay’da 229 konteyner şehrin enerjisi 450 MW kurulu güçle sağlanırken, Gaziantep’te 21 konteyner şehrin enerjisi 46 MW kurulu güçle karşılandı.

Şebekede elektrik dağıtım şirketinin yetki sınırları dahilinde olan panellere kadar şebeke yatırımları büyük bir hızla gerçekleştirildi. Bu paneller sonrasında çadır ve konteyner kentlerin elektrik iç tesisatları kamu kurumlarının rehberliğinde ilgili makamlarca gerçekleştirildi. Öte yandan Toroslar EDAŞ ekiplerinin çalışmalarıyla bu alanların dış aydınlatması direk ve armatürlerin montajı yapılarak kısa sürede tamamlandı.

Toroslar EDAŞ ekipleri, konteyner kentlere verilen elektriğin santrallere kadar bulunduğu bölgede enerji arz güvenliğinin sağlanması amacıyla sürekli görev başındayken, konteyner kentlerdeki yetkilileri iç elektrik tesisatında alınması gereken önlemler konusunda sistematik olarak bilgilendirdi. santral sonrası bu noktalarda şirketin yetki alanı dışında kalan işlemler.

İçinde bulunduğumuz kış mevsimi ve soğuk havalarda depremzedelerin ısınma ihtiyacını konteynerlerde karşılayan elektrikli ısıtıcı ve ısı pompası gibi cihazların yarattığı rekor talep nedeniyle ağır yüklenen trafolar yüksek kapasiteli trafolarla değiştirildi, yeni direkler dikildi. dikildi ve güç taşıyan iletkenler yüksek talebi karşılayabilecek hale getirildi. Böylece konteynerlerde yaşayan vatandaşların soğuk kış koşullarından mümkün olduğunca az etkilenmesi için tüm imkanlar seferber edildi.

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar, saha çalışanlarının sağlığı ve güvenliği açısından zorunlu olan planlı kesintilerle yürütülürken, bölgede hasarlı yapıların yıkılması için AFAD’ın talep ettiği elektrik kesintileri de zamanında gerçekleştirildi. Bir yıllık dönemde bu tip kesinti sayısı Hatay’da 3 bin 311’e, Toroslar bölgesinde ise 6 bin 105’e ulaştı.

Öte yandan kontrolsüz yıkım çalışmaları ve izinsiz 3. şahıs müdahaleleri nedeniyle elektrik dağıtım şebekesinin zarar görmesi sonucu bazı noktalarda meydana gelen plansız elektrik kesintileri, yapılan müdahalelerle en kısa sürede çözüme kavuşturuldu.

Toroslar EDAŞ, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem nedeniyle sorumluluk alanında Hatay ve Gaziantep’te yaşanan depremin ağır etkilerine ve zorlu koşullara rağmen kesintisiz ve kaliteli enerji için çalışmalarına devam ederken, bunu da unutmadı. Depremden etkilenen çalışanlar ve aileleri.

Depremin ilk gününden itibaren Hatay ve Gaziantep’te faaliyet gösteren Enerjisa Dağıtım Şirketleri çalışanları ve ailelerini depremin ağır etkilerinden korumak amacıyla yetişkin, ergen ve çocuk psikolojisi uzmanları tarafından bölgede psikolojik destek faaliyetleri yürütüldü. deprem.

Psikolojik ilk yardım seminerleri 1100’ü aşkın çalışanın katılımıyla gerçekleştirildi. İskenderun ve Antakya’da düzenlenen toplam 37 oturumda etkinlik ve oyunlar düzenlendi. “261 çalışana online manevi eğitimler verilirken, 200’ün üzerinde terapi seansı gerçekleştirildi.”

duziciajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort